Като водата

режисьор

Илиян Урумов

Роден на 22 април 1975 г. в Сливен, България

Завършва Национална Художествена Академия 2001 г. със специалност Магистър по живопис. Специализация по Анимационна режисура 2006 г. Преподавател по живопис и текстил

[ още информация + ]
Професионални изяви:
Аниматор на късометражни и пълнометражни филми: "Дъжд", "(Не) ме забравяй", "Любов Х 3" и др.
Аниматор и лейаут в: "Тим Талер" Германия/България, "Три сестри и Андрей" България и др.
Театър и мултимедия дизайн и режисура: проект "Чиста любов", България/Полша и др.
Дизайн и специален реквизит във филмови продукции: "Goodbye-Hallo" САЩ/ България, "Dalida" Франция/България, "Getaway" САЩ, "Недадените" България и др.
Фотографски проекти: "Из-в-местване", "София-Лондон-София" и др.
Проекти и обложки за книги, списания, театрални събития и музикални албуми.
Художник на ТВ продукции: "Изпитът" бТВ/Скрийнсторм, ТВ "Вяра", "Спорт Мания" Таргет Медия и др.
Артистичен директор в: Галерия "Ирида" София и в Сдружение "Имаго Хоминис".
Актьори

Оксана Шаламанова

Повече от 20 години се знимава с изкуство. Професионално музикално образование. Богат сценичен опит. Огромен организационен ресурс. Стремеж към съвършенното. Специално внимание върху детайлите. Безпощадна дисциплина и работоспособност. Креативно мислене. Ентусиазъм и ангажиранност. Ориентация към успех.

Камен Воденичаров

Български актьор, певец и телевизионен водещ, роден на 13 май 1966 в град София. Завършва куклено актьорстко майсторство в НАТФИЗ в класа на проф. Николина Георгиева.

[ още информация + ]
Участва в създаването на Независимите студентски дружества и на Федерацията на независимите студентски дружества през 1989 и 1990 г. Камен се изявява като драматичен актьор в "Дванайсета нощ" по Шекспир, поставена на сцената на Сатиричния театър, и като певец. Участва и в създаването на Студентска програма „Ку-Ку“ (1990) и телевизионното предаване „Каналето“ (1995) заедно с Тончо Токмакчиев и Слави Трифонов. През 1998 г. поема ръководството на телевизия ММ. и създава Годишните музикални награди на ММ. Той е водещ през първия сезон на риалити шоуто Сървайвър БГ. През 2000 г. се включва в групата за натиск "Новото време" заедно с актьора Тончо Токмакчиев, режисьора Георги Торнев, Емил Кошлуков, певеца Дони и др. През есента на 2007 г. от трибуната на "Каналето" се обяви в защита на учителските искания по време на стачката и отправя остри реплики към правителството, заради което е свален от екран. От месец октомври 2010 г. е водещ на шоуто на БНТ "В неделя с...". През 2012 г. проектира, продуцира и заснема 10 кратки пет минутни филма за историята на София по случай 133 години от обявяването и за столица.

Мартин Гяуров

Роден е на 17 април 1983 г. в Милано. Завършва Актьорско майсторство в НАТФИЗ “Кр.Сарафов” в класа на проф. Здравко Митков през 2006.

[ още информация + ]
В трупата на Театър “София” е от септември 2006 г. Роли: Сокс в „Уморените коне ги убиват, нали?” от Хорас Маккой, Дон Жуан в „Процесът срещу Дон Жуан” от Ерик-Еманюел Шмит, Ромео в “Ромео и Жулиета “ от Шекспир, Младият другоселец в “Албена” от Йордан Йовков, Робърт в “Уморените коне ги убиват, нали?” по Хорас Маккой, Орест в „Електра” от Маргьорит Юрсенар, Маршал фон Калб в „Коварство и любов” от Фридрих Шилер, Чави в мюзикъла „Скачай” от Здрава Каменова и Мартин Каров, Феб дьо Шатопер в „Парижката Света Богородица” по Виктор Юго и др. Участия във филми: Андрей в телевизионния сериал "Забранена любов". Владее английски език, пиано, пеене.

Бойка Михайлова Велкова

e българска актриса, родена 16.06.1958. Завършва ВИТИЗ – София...

[ още информация + ]
По-важните и роли в театъра са: Агафя Тихоновна в “Женитба” от Н.В.Гогол, реж. Ст. Камбарев, Елена Андреевна във “Вуйчо Ваньо” от А.П.Чехов, реж. Л.Хейфец, Олга в “Три сестри” от А.П.Чехов”, реж. Ст. Камбарев, Естел в “При закрити врати” от Сартър, реж. Е. Цанкова, Мис Робинсон в “Абсолвента” от Джонс, реж. Ив.Христов, Марта в “Кой се страхува от Вирджиния Улф” от Олби, реж. Л.Тодоров, Аркадина в „Чайка” от А.П.Чехов, реж. Крикор Азарян, Бланш Дьо Боа в „Трамвай желание” от Тенеси Уилямс, реж. Крикор Азарян, Стиви в „Козата или Коя е Силвия?” от Едуард Олби, реж. Явор Гърдев.
По-важни роли в киното: “Боянският майстор”, реж. З.Шандов, “Йо-хо-хо”, реж. Зако Хеския, “Приятелите ме наричат чичо”, реж. Ивайло Христов, “Островът”, реж. Камен Калев.
Награди: Награда за поддържаща женска роля на филмовите дейци – 2012 за филма “Островът” - реж. Камен Калев, Награда за женска роля на САБ 1999 г. за Олга “Три сестри” от А.П.Чехов”, Аскеер 2000 г. за женска роля -Елена Андреевна “Вуйчо Ваньо” от А.П.Чехов, Аскеер 2005 г. за женска роля – Мис Робинсън “Абсолвентът” от Т.Джонс, Награда за женска роля на САБ 2008 г. за участието в „Чайка”-Аркадина от А.П.Чехов.

Димитър Кабаков

e роден 23.02.1963 г., гр. Пловдив. Завършва Българска филология в Софийския университет...

[ още информация + ]
Управител на Продуцентска къща „Креди Арте” ООД. Автор на 15 текста за театър – 1994-2012 г. През 2005 г. печели Първият конкурс за камерна пиеса „Славка Славова” на Театър 199, с пиесата „Жарава”, поставена през 2006 г. на сцената на театъра. Има реализирани пиеси на сцените на Театър „Сълза и смях”, Младежки Театър „Николай Бинев”, Театрална работилница „Сфумато”, Балет „Арабеск”, както и в Радиотеатъра на БНР. През 2006 г. издателство „Жанет 45” издава стихосбирката му „Полуесен-полуздрач”. Текстовете му са носители на редица национални театрални награди. От 2011 година е управител на продуцентска къща, която създава и разпространява театрални и танцови спектакли на български сцени и зад граница.

Васил Гюров

Роден е през 1965 година в София. В края на 1985, заедно с Димитър Воев и Кирил Манчев създават група „Кале“. Първата им изява е през 1987 на Първия софийски рок фестивал, но след третата песен са свалени от сцената. Година по-късно „Кале” се разпада, а Гюров основава група „Ревю”.

[ още информация + ]
На следващата година излиза албумът им „Милена+Ревю”, а песните "Ала Бала", "Директор на водопад" и "Чичо" стават хитове. Групата изнася редица концерти в Източна Европа. През 1990, след турне в Пхенян „Ревю” се разпадат, а Гюров заминава за Германия. Той се завръща в България през 1992 и прави няколко концерта с Нова Генерация, която се разпада след смъртта на Димитър Воев. Васил и Иван Латинов създават група "Африка". Две години по-късно участва в група „Камион”, която печели награда за песен на годината в класацията на Passport. През 2001 „Ревю” е възстановена, а песента "Закуска" е избрана за песен на годината в класацицята на телевизия ММ. Издаден е и албумът „10”. През 2012 г. участва в снимките на новия български експериментален филм "Волни до гроб" с петимата режисьори - Иван Марков, Чавдар Павлов, Веселин Христов, Светослав Драганов и Васил Гюров. Това е документален разказ за живота на хората и общностите около кафене „Кравай" от 80-те и до днес. Филмът първоначално е трябвало да бъде клип за парчето на „Ревю" за Клуб 17, но постепенно е преминал в пътуване на група музиканти, които срещат други и - излизайки извън времето и реалностите - прераства в разказ.